Tilfeldig bilde
 
Tilfeldig bilde

Om oss

 


Solkollen er en nasjonal satsning på barnehager med utvidet kristen formålsparagraf.

Barnehagene eies av Læringsverkstedet og utgjør et av fire ulike konsept i Læringsverkstedet gruppen.

Ny nettside kommer snart.

 

Visjon:

Med hjerte for alle!
- for barna, familien,
  nærmiljøet og byen.

Søk om barnehageplass

Ekte påskeglede

 

Ekte påskeglede

11.04.2017 - Heidi Øksendal Natvig

Det er stort å møte forventningsfulle barn som kommer for å høre om Jesus og hva som skjedde påsken for over 2000 år siden. Barna viser med hele seg at de har gledet seg til å være med på påskevandring. Mange av barna oppdager at de kjenner oss igjen, og vil gjerne ha en klem på vei inn.


Vi tar barna med inn i Jerusalem og lar dem ta del i historien om Jesus som kom for å feire sammen med disiplene sine. De følger beskjeden om å ikke snakke mens vi forteller, like fullt holder de avtalen om å synge med om de kan. Det kan jeg love at de kan. Hele kirkerommet runger  når barna synger av full hals: ”Jeg kan kjenne gleden boble, for vår konge kommer nå”.

Blikkene deres stanser nesten når Jesus heller vann i vaskevannsfatet, og ber Peter og de andre disiplene sette seg. Han vil vaske dem en etter en. Litt motvillig setter Peter seg ned, og lar seg vaske av Jesus. Han vil jo være Hans venn. Han synger: ”Jesus hva gjør du nå, jeg kan ikke helt forstå. Du bøyer deg ned for meg, men jeg burde vasket deg”. Jesus svarer: ”Hør min venn på mine ord, den som vil være virkelig stor, må sette alle andre først, ja det er å være størst”. Barna synger med på koret: ”Det et er ingen forskjell på, om vi er store eller små. Fattige eller rike, vi er alle unike”.

Påskemåltidet feires, og Jesus kan trygge disiplene på at Gud er med dem når Han selv blir tatt av fienden. Jesus kjemper og ber i Getsemane, mens disiplene sovner og ikke klarer  å holde seg våkne. Jesus roper: ”Ikke som jeg vil Gud – bare som du vil”.

Vi samler oss så rundt bålet og får med oss Peter som svikter Jesus, og nekter på at de er venner. Barna følger med når vi forteller om mørket som kom over landet da Jesus døde, og om Josef som fikk bære Jesus til graven han hadde kjøpt. De er fremdeles helt stille. Helt frem til vi kommer til graven og oppdager at steinen er borte og Jesus ikke er der lenger. Da kommer engelen til syne å sier:  ”Dere leter etter Jesus? Han er ikke her, han har stått opp, slik som han sa”.

Stillheten brytes, jubelen slippes løs. Barna synger sammen med damene som kom til graven: ”Jeg kan kjenne gleden boble, for vår Jesus lever nå”.

 

Kontakt oss

 

Solkollen barnehager i Kristiansand: 


Flekkerøy

Telefon: 37 07 16 58

 

Hellemyr

Telefon: 37 07 16 57

 

Hånes

Telefon: 37 07 16 56


Søm

Telefon: 37 07 16 55

 


For oversikt over alle Solkollen konsept barnehagene i Norge, se
www.laringsverkstedet.no
Menyvalg ”om oss” og Solkollen konsept.
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Solkollens nasjonale kontor

Telefon: 920 70 700

 

Familieskolen

Telefon: 920 62 877Leder Solkollen konsept barnehagene

Lasse Rosten
Telefon: 992 51 500